Kungens får, 1 juli 2023.

”Kungens får” som egentligen inte är Kungens men som får beta på Kungl. Djurgården kommer under juli beta söder om Djurgårdsbrunnskanalen. Så här säger KDFs jägmästare Henrik Niklasson:

”Vi har börjat samarbeta med en ny Djurhållare med färre får.  Till en början lät vi i år huvuddelen av fåren (de med lamm) beta på norra Djurgården och de utan lamm beta vid fornminnena norr om Djurgårdsbrunnskanalen, men nu har vi – delvis på grund av torkan – flyttat fåren till Södra Djurgården (Rosendal-Djurgårdsbrunn-Frisens park) där de får vara en månad. Samtidigt har vi också flyttat våra kalvar för bete vid Isbladskärret.

Vi hoppas att fåren i framtiden ska kunna beta både på Norra och Södra Djurgården samtidigt.”

Foto Jenny Rosen

Det här inlägget postades i Natur och miljö. Bokmärk permalänken.