Om bilderna på hemsidan

Bilderna på hemsidan ändras då och då efter säsong. Här är en lista av våra favoriter:

Snöbilder från Djurgården:

  • Den vilande Diana”, staty i Diplomatstaden, med Skansenberget i bakgrunden
  • Kaknästornet och Gärdet sett från Museivägen
  • Hovstallets ekipage på morgontur vid Bergsjölund
  • Vinterbär i lövskog, från WordPress
  • Djurgårdsbrunnsviken med istäcke
  • Lusthuset på Nedre Manilla i morgonljus
  • Julgran i snöyra på Listonhill
  • Skärgårdsbåt utanför Blockhusudden. Foto: Holger Ellgard, Wikimedia.org. Övriga bilder tagna av A Krusic, DHF)

Skansenberget sedd från stranden mellan Källhagen och Diplomatstaden visar upp fina skiftningar med årstiderna. Min favorit är de fantastiska dova höstfärgerna med härbret. Här med tornet Bredablick som kronan på juvelen av sprakande höstfärger.

Stubben är ett oväntat smultronställe och kär besöksplats för många som gått längs Djurgårdsvägen österut förbi Oakhill/Italienska ambassaden. En gammal ihålig ekstubbe har skötts som blomsterrabatt i många år och av olika personer, var och en med sin egen historia.

Kärleksstigen, väster om Isbladskärret, skänktes till Kronprinsessan och prins Daniel 2010 av WWF som gjort i ordning den tillsammans med Kungliga Djurgårdsförvaltningen. Den nås lättast från buss 69 hållplats Isbladskärret.

Fårsläppet på Norra Djurgårdens Fisksjöäng är ett säkert tecken på att försommaren är här. Scottish Highland Cattle kommer återigen att beta vid Isbladskärret och vid Fisksjöäng, medan fåren vallas på många av Djurgårdens öppna gräsytor.

Hägrarna vid Isbladskärret är mitt uppe i vårbestyren. Margareta Cramér fick med en landning av en av de 50-tal paren som häckar i alarna i kärret. Lyssna på och läs mer om hägrarna på Länsstyrelsens fina sida om Nationalstadsparken.

Grästaket på Karl den XI fiskestuga med de stora ekarna bakom vittnar om den stora kulturhistoriska skatten på Djurgården. Det är stugan som givit namn åt hela området Fiskartorpet. Bilden är tagen av ”Friskokry” och är hämtad från Wikimedia.org

Magnolian gläder oss om våren med sina enorma knoppar och vackra blommor. Trädet står alldeles vid den gamla Dragonladan (nu café) som tidigare låg vid Dragongården där nu Kinesiska ambassaden ligger.

Det gamla låset sitter på Djurgårdens hembygdsförenings stuga vid Skampålens torg i Djurgårdsstaden. Den timrade stugan är från 1749 och består av två rum på varsin våning och har i sina dagar hyst två familjer.