Cykelsituationen på Södra Djurgården

Man kan inte tipsa någon, särskilt inte barnfamiljer, att cykla på Södra Djurgården från Djurgårdsbron till Skansen/Gröna Lund. Trafik, byggarbetsplatser, spårvagnsspår och gångtrafikanter gör utrymmet för litet och färden för farlig. Testade igår med hjärtat i halsgropen.

Att det inte är sopat ännu är en sak, men snöhögarna och plogvallarna som ligger kvar som pinsamma påminnelser av dålig snöröjning… Bilden visar snövallarna som ligger kvar under de osynliga skyltarna för cykelbanan förbi Nordiska museet. Banan går på vänster sida förstås, där snövallarna ligger.

Läser därför med förhoppning det PM avseende cykelsituationen pa Södra Djurgården som DHF skrev för en kort tid sedan. Hoppas vi tillsammans med andra aktörer på Djurgården få till ett säkert och trevligt cykelområde. Det behövs ju även för att minska utsläppen från en allt ökande ström besökare till Djurgården.

 

Det här inlägget postades i Natur och miljö, Väg- och trafikfrågor. Bokmärk permalänken.