Vi fick ett mail om Aquarias nedläggning

Det är från Heather Main som bland annat skriver:

”Aquarias regnskog är unik, i insamlingen gjord i Costa Rica, och i dess plantering, tillväxt och skötsel. Det finns insekter från Australien och grodor från Ecuador som bor i den, malar och rockor som levt i generationer i regnskogen, som har både natt/dag och regncykler för att återskapa den naturliga livsmiljön. Blandningen av arter i Aquarias livsmiljöer möjliggör självuppehållande, kemiskt fria biologiska filtreringssystem vilket ger dem några av världens mest livskraftiga och mångfaldiga populationer. Visste du att det är sällsynt att hitta ett akvarium där hajar och koraller trivs tillsammans i samma akvarium?

Aquaria är ett av få exempel på detta i världen. Den konstgjorda laxtrappan och odlingsanläggningen för Östersjööringen är också en unik attraktion som inte finns i någon annan storstad i världen. Aquaria är världsberömt, speciellt hos experter på området.”

Det här inlägget postades i Natur och miljö. Bokmärk permalänken.