En Pigg 70-åring!

 

I år fyller hembygdsföreningen 70 år. Föreningen startades 1947 för att skydda Djurgårdens unika kultur- och naturvärden och verka för en varsam utveckling. Det är tack vare er medlemmar som vi fortfarande är en mycket aktiv och framåtblickande förening.

Mycket har vi genom åren åstadkommit! Bland annat tack vare samverkan med flera aktörer på Djurgården för att åstadkomma en varsam utveckling av den så kallade evenemangsparken. Frågor har också drivits tillsammans med andra föreningar med vilka vi haft ett starkt och framgångsrikt samarbete. Nationalstadsparkens tillgångar behövs av alla nya och gamla stockholmare! Ju mer som byggs i staden, desto fler gröna ytor behövs. Den lunga som Djurgården utgör håller stockholmarna friska.

Naturen, våra historiska hus och andra unika kulturvärden är till glädje för både boende och de som besöker Djurgården för promenader och underhållning. Inte minst utgör Djurgården en viktig attraktion för alla turister. Tillsammans med er kommer vi fortsätta i samma anda.

Tack för de gångna 70 åren! Vi ser fram emot fortsatt gott samarbete i en stark och framåtblickande förening!

 

Foto: LittleBearAbroad, Wikipedia

 

Det här inlägget postades i Historiskt perspektiv, Tidigare aktiviteter. Bokmärk permalänken.