Vill du också hoppa i från Djurgårdsstranden?

Stockholmssimmet är över och visst blir man badsugen när solen lyser på sommarstaden? Här får du några tips på badplatser på Djurgården.

Är det fjärde dagen i sommar med riktig värme? Nåja, alla behöver ju inte varmvatten för att bada och idag kunde vi se ett gäng som tävlade och motionssimmade i Djurgårdsbrunnskanalen. Visserligen var det våtdräkt som gällde – vattentemperaturen är fortfarande mycket låg. (Se bilder här från Stockholmssimmet)

Just Djurgårdsbrunnskanalen kan annars inte rekommenderas för simning och bad oavsett vattentemperatur. Båttrafiken är tät genom kanalen under sommarmånaderna. Inte sällan blir det trångt med motorbåtar, turistbåtar och kajaker. Att ligga och simma i den trafiken är farligt.

Men det finns fina badplatser!

Packa badkläder i picnic-korgen och hoppa på bussen till några av Stockholms närmaste bad: Brunnsviken och Ekhagen. Så här hittar du dit: Strandbad i Stockholm.

Staden tar regelbundet vattenprover på dessa badplatser och jag kunde läsa att det är ungefär 18 respektive 16 grader i vattnet på dessa platser. Kartan med den informationen finns samlad på Havs- och vattenmyndighetens hemsida Badvatten.

Fler badställen – vilket är din favorit?

Sedan finns det ju en hel del inofficiella badplatser också… Vilken är din favorit på Djurgården? Skriv gärna på vår Facebooksida!

Mitt favoritställe är mittemot kanotklubben i Djurgårdsbrunnskanalen. Där finns en liten trevlig strand som en kan utgå ifrån. Simma inte för långt ut bara, du vill inte ligga i vägen för en båt där de flesta tittar på stränderna – inte på vattnet. Perfekt att vada runt lite med hunden i koppel.

Några populära ställen är klipporna utanför Hundudden och längs norra stranden mot Lidingö. Här kanske det finns en ledig klippa just för dig och dina vänner. Vattenkvalitén är säkerligen lite bättre där än i kanalen, men att undvika kallsupar och ta en dusch när en kommer hem är nog att rekommendera.

Bada i björnkiss?

En man berättade att han som barn alltid simmade med kompisarna nedanför Skansenberget i Djurgårdsbrunnsviken. Vattnet var ju uppvärmt av björnkisset påstod han. Har du också simmat på något speciellt ställe?  Tipsa gärna via kommentarsfältet nedan, eller på vår Facebooksida.

Det här inlägget postades i Natur och miljö. Bokmärk permalänken.