Gasverket och lite annat i Norra Djurgårdsstaden synas.

Entrén till gasverkets pumpcentral, 2007. Foto: Holger Ellgard, Wikimedia Commons.

Bobergs gasklockor omges idag av Norra Djurgårdsstadens bostadskvarter. Men de utgör fortfarande en häpnadsväckande karaktäristisk industrimiljö, skapad av en av tidens främsta arkitekter. Området är omvittnat enastående i världen genom den obrutna serien av gasklockor samt omgivande byggnader knutna till Gasverket.

Så inleds DHFs yttrande som skickades in till stadsbyggnadskontoret tidigare i somras. Du kan läsa hela här >>Diarienummer 2011-17188 Del av Norra Djurgårdsstaden, Gasverket västra mm. Flera yttranden hittar du här >> Yttranden

 

Det här inlägget postades i Historiskt perspektiv, Plan- och byggfrågor, Väg- och trafikfrågor. Bokmärk permalänken.