Ett oväntat bokfynd

Framsida av boken Köttjuven, länkad från http://www.stoorsthlm.com/

Sitter vid datorn en kväll och söker efter information till ett inlägg här på vår hemsida, eller kanske till Djurgårdsbladet. Då hittar jag en bok som gör mig så glad. Men jag undrar samtidigt varför jag inte hört något om denna bok. Glömska kan ha sitt finger med i spelet förstås…

Boken heter Kötttjuven. I làvvo på Djurgården (stoorsthlm, 2008) och är skriven av Lotta Stoor och Ville Söderbaum. Lotta växte upp på Djurgården på 70- och 80-talet och var ute och busade och red med undertecknad och boken är författarnas bokdebut. Både Lotta och Ville är intresserade och investerade i den samiska världen på olika sätt.

Bokens handling utspelar sig till stor del på Djurgården. Ett äventyr som börjar på tåget från Kiruna till Stockholm och där huvudpersonerna, barnen Enok och Mimi, berättar var de är på väg. Och varför. I denna spännande historia hamnar barnen på Djurgården och i ett ”för många okänt Sápmi i Stockholm” (baksidestexten). ”Får man verkligen fiska i Djurgårdsbrunnskanalen”.

Läs boken här>>

Det här inlägget postades i Tidigare aktiviteter. Bokmärk permalänken.