Djurgårdsutflykt med Djurgårdsskolan

20131016-194023.jpg

Idag följde webbmoster Anna med Djurgårdsskolans tredjeklassare på den årliga Djurgårdsutflykten. Läraren guidade själv denna gång, men jag flikade in lite här och där, bl.a. om pumpen och så stugan förstås.

Vi gick in några elever i taget medan de andra tittade ut över Beckholmen och Katarinaberget. Trots att stugans tak håller på att få nytt tegel, kunde vi smita in och kika.

Barnen tyckte det var kul att se och höra om livet i de små rummen i stugan och hur man hittade vatten och lagade mat och gick på toaletten förr i tiden. Den långa längan dass beskådades hänfört. Flera barn tyckte hembygdsföreningen var riktigt lyckligt lottade som har hand om det gamla huset (det är vi!). Det var mycket uppskattat besök.

Programmet under dagen var fullspäckat med stopp vid skolan, Skansenentrén, pumpen, Breda gatan, Stugan, Dödgrävarens hus, GrönaLund, Djurgårdskyrkan, Nordiska museet och till slut Biologiska museet där både arkitekturen och djuren beskådades. Det var ett gäng glada och nöjda och trötta elever som kom tillbaka till vår kära gamla skola.

Det här inlägget postades i Historiskt perspektiv, Tidigare aktiviteter. Bokmärk permalänken.