Solglimtar i november

Tre solchanser har vi i Stockholm haft hittills i november. Och med de två första kunde Stockholmare fram till den 19 november se solen i sammanlagt 1 timme och 34 minuter. Inte undra på att man njöt av att få se solen både tidigare i veckan och nu i helgen!

Men Stockholm var inte värst, utan bara tvåa på listan av städer med minst sol. Västerås slog oss med bara någon timma. Kiruna, som man kunde tro inte har så mycket sol den här årstiden, slog däremot nästan rekord med sina 40 (!) soltimmar under november. Orsaken lär vara att ett högtryck legat stilla över Ryssland och då har molntäcket ständigt förnyats över oss.

Så se till att gå ut! Expertråden som Östermalmsnytt skrev om handlar just om att försöka komma ut i dagsljus på förmiddagen och att sitta nära ett fönster om dagarna.

20141123-113155.jpg

20141123-113219.jpg

Det här inlägget postades i Betraktelser, Natur och miljö. Bokmärk permalänken.