Torsdagen 2 maj invigs nya skulpturen

Wind Sculpture in Bronze I, av Yinka Shonibare.

Torsdag 2 juni, kl 13, inviger Prins Daniel  Yinka Shonibare CBE’s verk ”Wind Sculpture in Bronze 1”, som är årets nya skulptur i Prinsessan Estelles Skulpturpark. Talar gör också konstnären själv samt Brittiska Ambassadören, Judith Gough och Nigerianska Ambassadören B.B. Hamman.

Plats: Vid Ståthållarängen som ligger mellan Rosendals slott och Rosendals Trädgård, straxt öster om äppelträdgården. Se karta.

Prinsessan Estelles Skulpturpark har nyligen fått sitt namn, men området är inte slutgiltigt definierat geografiskt. Dock är det troligt att parken kommer ligga i Rosendalsområdet – se karta med Karl XIV Johans avgränsning av Rosendalsmarken (3).

Det här inlägget postades i Föreningsinternt. Bokmärk permalänken.