Djurgårdsbladet nr 1, 2017

I Djurgårdsbladet skriver ordföranden hur “kultur och konst har alltid legat före algoritmerna. Just därför är kultur, konst och samtal stommen i hembygdsföreningens ambitiösa programverksamhet.” I veckan har senaste numret av hembygdsföreningens skrift landat i medlemmarnas brevlådor och anmälningarna till vårens aktiviteter strömmar in.

Vill du också läsa Djurgårdsbladet och följa med oss på besök i historiska byggnader, träffas på Skroten på “after work” eller bidra till vårt arbete för Djurgårdens vårdande och bevarande? Välkommen som medlem! Vill du annonsera i Djurgårdsbladet? Välkommen att höra av dig! Kontaktuppgifterna hittar du här.

Ur innehållet:

• Medlemsaktiviteter: afterwork,besöki Bellmanshuset, och årsmöte den 17 maj.
  • Ordförande har ordet
  • Saga blev Djurgårdens Lucia
  • Östlig förbindelse
  • Handelsbodens hyra chockhöjs
  • Nya bron vid Wasadockan
  • Almarna på Djurgården
  • Nya monumentet utsett?
  • Försvagat skydd för Nationalstadsparken i ny översiktsplan, samrådsyttrande om förslag till översiktsplan för Stockholm Läs online här >>
  • Människan, staden, skalan
  • Lilla Djurgårdsskolan
  • Djurgårdsbrunns återuppbyggnad – att förvalta en lokal hälsokälla
Inlägget finns i kategori: Djurgårdsbladet, Föreningsinternt. Lägg till som bokmärke.