Spårvagnens slutstationer i stan ändras

Från och med måndagen den 16 mars kommer spårvagnen, 7:an, vända redan vid Norrmalmstorg och de två följande stationerna Kungsträdgården och Sergels torg stängs av. Det blir en ny tillfällig ändhållplats vid Norrmalmstorg fram till den 29 mars.

”Det här beror på renoveringsarbeten av tätskiktet i ”taket” över Sergels torg” skriver SL på sin hemsida. Arbetet kommer att pågå i flera år, fram till ca 2018.

Från och med den 30 mars öppnas hållplatsen Kungsträdgården igen och blir slutstation för resande in till stan.

– Den tomma spårvagnen kommer att fortsätta uppför Hamngatan och vända som vanligt för att plocka upp passagerare på väg till Djurgården från Kungsträdgårdens hållplats berättar en konduktör på 7:an.

Sammanfattningsvis gäller:

  • Ändhållplats Norrmalmstorg 16-29 mars
  • Ändhållplats Kungsträdgården från 30 mars i fyra år framåt

Vi får hoppas att SL kompenserar för att underlätta för besökare att ta sig till och från Djurgården under dessa fyra år. Kan vi hoppas på mycket tätare turer mellan Karlaplan och Skansen?

Än är inte sista ordet sagt i hur kollektivtrafiken kommer att se ut under sommaren och i framtiden då SL håller på att se över och ändra på de flesta busslinjer i innerstaden. Mer information kommer när besluten är fattade.

En förhandstitt vad det kan bli av finns på denna blog (DHF ansvarar inte för dessa uppgifters riktighet) och Östermalmsnytt har tidigare publicerat information om bland annat buss 44: ”Linje 44 mellan Ruddammen och Skansen utgår. Det är en ineffektiv linje med lågt antal påstigande per dag. Sträckan mellan Östra Station och Skansen ersätts av nya linje 70.” En annan blog delar med sig av denna karta över det nya linjenätet i staden.

Det här inlägget postades i Händelser, Väg- och trafikfrågor. Bokmärk permalänken.