Spring i benen både för kulturälskare och endorfinsökande

Stockholm maraton 2013. Foto: Arild Vågen, Wikimedia Commons.

Det har blivit mycket djur och natur här i bloggen under våren, men nu får ensamströvare och rådjur huka sig, för nu är det dags… nu drar evenemangen på Djurgården i gång.

Redan den 26 april kan en först titta på de som springer runt Södra Djurgården på en halvmaraton (trafiken avstängd ca kl 11-15) för att sedan springa själv mellan Kulturnattens nattöppna museer.

Nästa stora springtävling är den 6 maj och då ligger banan på Norra Djurgården, med start och målgång vid Universitetet. ”Klassiska marker för svensk terränglöpning” kan en läsa på en sporthistoriskt intressant hemsida.

Det går inte att beskriva alla lopp och events och jippon här, men det går att läsa om dem på kungahusets hemsida. Och lägger vi till lite bra väder och alla andra trevliga tillställningar – klassfester, företagstävlingar och brännbollsfester,  scoutstädning och sommarkvällar i allmänhet – så får vi en ganska bra bild över vilken fantastisk tillgång Ekoparken och Djurgården är för alla besökare från när och fjärran.

Som tur är finns det de, som sagt, som också hjälper till att städa upp. Den årliga scoutstädningen tex. Vill du också ordna en egen skräpplockar-dag? Kika på den här ständigt växande kampanjen som Håll Sverige Rent driver: Skräpplockardagarna 2014

Det här inlägget postades i Betraktelser, Händelser. Bokmärk permalänken.